


Venkelkruid



Venkelkruid wordt veel gebruikt in de Griekse keuken. Venkelkruid zijn de 'blaadjes' van de venkelknol. Je vindt venkelkruid soms ook terug als je een venkelknol koopt. Venkelkruid heeft een zachte, frisse, anijsachtige smaak. Naast gebruik in de keuken, kan het ook gebruikt worden als mondverfrisser. Door op venkelkruid te kauwen, krijg je een frisse smaak in de mond!
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt venkelkruid voorzichtig even schoonspoelen en droogdeppen met een keukenpapiertje.
Bereidingstijd
Geen, want venkelkruid wordt op het laatste moment als garnering aan het gerecht toegevoegd.
Informatie
Teelt
Tip
Venkelkruid smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec