| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 102 kcal |
| Vet | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 14 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.08 gr |
Kleurrijke groenteschotel

300gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepels kookroom light |
| 1 theelepel bloem |
| 6 worteltjes |
| dille |
| 500 gram verse doperwten |
| stuk bloemkool |
Bereidingswijze
1. Dop de doperwten.
2. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine plakken.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes.
4. Kook de doperwtjes in weinig water 3 minuten.
5. Voeg de wortel en de bloemkool toe en kook de groente verder gaar.
6. Roer de bloem glad met de kookroom en wat kookvocht.
7. Giet de groente af en meng het mengsel er door. Warm de groente goed door en maak het op smaak met wat dille.
Tip: Gebruik eventueel diepvriesdoperwtjes.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Regenboogsalade met walnootdressing
295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Regenboogsalade van geroosterde paprika
255gr groenten p.p.

Gevulde paprika met makreelsalade
120gr groenten p.p.



