Gevulde paprika met makreelsalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel citroensap
50 g gemengde sla
4 blaadjes basilicum
1 oranje paprika
100 g gerookte makreelfilet
100 g magere kwark
1/2 rode ui
50 g augurken
peper

Bereidingswijze

1. Was de paprika en snijd deze in 4 kwarten. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
2. Snijd de augurken in blokjes. 
3. Snipper de rode ui.  
4. Pluk de makreelfilet in stukjes.
5. Meng de makreel met de citroensap, augurk, uitjes en de kwark. Snijd de basilicum fijn en meng deze er door.
6. Geef een kleine draai peper van de pepermolen als laatste over de salade.
7. Doe onder in een glas iets gemengde sla en doe de salade hierop. Eet smakelijk! 

Tip: Lekker met volkoren stokbrood. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
220 kcal
Vet
13 gram
Eiwit
16 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
2 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
1240 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten