Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kropsla
Kropsla
Kropsla

Kropsla

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Kropsla
Kropsla
Kropsla

Kropsla is een traditionele en vertrouwde sla. Kropsla is van mei t/m oktober in het seizoen. Je kunt kropsla het beste in de koelkast bewaren. De laatste jaren zijn er veel soorten sla bijgekomen. De inventieve Hollandse tuinder zoekt namelijk naar mogelijkheden om de consument te verrassen met nieuwe soorten. Zo kwamen er de ijsbergsla, romanasla, eikenbladsla, lollo rosso, rucola en little gem.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Na het wassen kun je de bladeren in stukjes scheuren. Meng er vlak voor het serveren een dressing doorheen.

Is de kwaliteit wat minder geworden?
Snijd dan de stronk van de krop en leg de sla in een bak met water en ijsklontjes. Verwijder voor gebruik de buitenste bladeren. Maak de bladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of met een schone doek. Pluk de bladeren in kleine stukjes.

Bereidingstijden

Geen, sla wordt doorgaans rauw gegeten.

Mocht je de sla toch willen bereiden dan kun je deze bewaartijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten

Kropsla schoonmaken

Sla goed wassen in ruim water en laten uitlekken in een vergiet. Voor het uitlekken kun je ook een slacentrifuge gebruiken. Hiermee slinger je al het vocht eruit.

Informatie

Kropsla kopen

Zelf kropsla kweken

Hoeveel weegt kropsla?

Teelt en seizoen

Tip

Kropsla smaak

Recepten met Kropsla

Meer recepten
Gevulde paprika met makreelsalade

Gevulde paprika met makreelsalade

120gr groenten p.p.

Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing

Maaltijdsalade met geroosterde spruiten, pecannoten en cranberrydressing

187gr groenten p.p.

Tortilla Violeta met paarse spruitjes

Tortilla Violeta met paarse spruitjes

250gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie52 kj (13 kcal)
Vet totaal0.4 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0.4 gr
Koolhydraten0.3 gr
waarvan suikers0.3 gr
Voedingsvezel1.2 gr
Eiwit1.4 gr
Zout0.02 mg
Retinol act. equivalent69 mcg
Vitamine B10.05 mg
Vitamine B20.06 mg
Nicotinezuur0.3 mg
Vitamine B60.05 mg
Folaat equivalenten28.4 mcg
Vitamine E0.2 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Bataviasla

Bataviasla

Nu in seizoen
Groenten
Romanasla

Romanasla

Nu in seizoen
Groenten
IJsbergsla

IJsbergsla

Nu in seizoen
Groenten
Bataviasla

Bataviasla

Nu in seizoen
Groenten
Romanasla

Romanasla

Nu in seizoen
Groenten
IJsbergsla

IJsbergsla

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit