


Romanasla



Romanasla wordt ook wel Romaanse sla of Romaine genoemd. Deze lange krop sla hoort tot het type bindsla. De sla wordt veel in Zuid-Europese landen gegeten. De sla groeit recht omhoog. Rauw smaakt deze sla een tikje wranger dan kropsla. Ook zijn de bladeren wat steviger. Romanasla is dé sla in het authentieke recept van caesar salade.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verwijder de stugge buitenste bladeren, maak de andere bladeren los. Was de bladeren en dep ze droog. Snijd de bladeren in repen.
Bereidingstijden
Koken: 3 - 5 minuten
Smoren: 3 - 5 minuten
Stoven: 3 - 5 minuten
Stomen: 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Romanasla smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 61 kj (15 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 1 gr |
waarvan suikers | 0.9 gr |
Voedingsvezel | 1.3 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.04 mg |
Retinol act. equivalent | 66 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.05 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 24.5 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec