Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Tortilla Violeta met paarse spruitjes

Lunch
2 pers
30 - 60 min
Tortilla Violeta met paarse spruitjes
Met seizoensproducten

250gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

300 gr aardappels
300 gr paarse spruitjes
1 ui
2 eieren
1 volle tl kerriepoeder
1 volle tl paprikapoeder
100 gr kropsla
evt. spaans pepertje
2 eetlepels olie
peper

Bereidingswijze

Tortilla Violeta betekent niks anders dan paarse Tortilla (maar dan wel de Spaanse variant met aardappels). Het paars in dit recept komt van de paarse spruitjes. Super lekker als lunch!

1. Was de aardappels goed en snijd deze in dunne plakjes.
2. Maak de spruiten schoon en was ze.
3. Zet de spruitjes en de aardappelplakjes samen op in een pan met een bodem water. Breng het water aan de kook. Kook de spruiten en aardappelplakjes in 4 minuten beetgaar.
4. Schil de ui en snijd deze in ringen.
5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
6. Voeg de ui toe en strooi de paprikapoeder er overheen. Zet het vuur lager en laat 3 minuten zachtjes bakken.
7. Snijd voor meer pit het Spaanse pepertje fijn en voeg deze naar smaak toe tijdens het bakken van de uien.
8. Giet de aardappelplakjes en de spruiten af en droog deze even door ze boven het vuur op te schudden.
9. Voeg de aardappel en de spruiten toe aan de uien en laat alles samen nog 3 minuten doorbakken. Breng op smaak met peper.
10. Splits nu de eieren en klop het eiwit op in een kom. Roer de kerriepoeder door het eigeel en roer dit daarna voorzichtig door het eiwit.
11. Roer vervolgens het nog warme ui-aardappel-spruitenmengsel voorzichtig door het ei en laat heel even staan.
12. Was ondertussen de sla goed en haal de bladeren uit elkaar. Eventueel in kleinere stukken scheuren. Leg de slablaadjes klaar op een bord.
13. Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan.
14. Schenk het eimengsel met de groenten in de pan. Zet het vuur laag en laat de tortilla ongeveer 5 minuten bakken. Draai de tortilla om (bijvoorbeeld met behulp van een bord) en laat nog een minuut of 4 rustig bakken.
15. Leg de tortilla op de slablaadjes en breng eventueel nog op smaak met peper.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie390 kcal
Vet16 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten41 gr
waarvan suikers7 gr
Voedingsvezels11 gr
Eiwitten14 gr
Zout0.24 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paarse spruitjes

Paarse spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Kropsla

Kropsla

Nu in seizoen
Groenten
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Paarse spruitjes

Paarse spruitjes

Nu in seizoen
Groenten
Aardappels

Aardappels

Nu in seizoen
Koel & donker
Kropsla

Kropsla

Nu in seizoen
Groenten
Ui

Ui

Nu in seizoen
Groenten
Pepers

Pepers

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Gegratineerde paarse spruitjes met kip

Gegratineerde paarse spruitjes met kip

250gr groenten p.p.

Paarse spruitjes salade met appel

Paarse spruitjes salade met appel

150gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

350gr groenten p.p.

Meer recepten