Gegratineerde paarse spruitjes met kip

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gr paarse spruitjes
200 gr kipfilet
500 gr kruimige aardappelen
150 ml halfvolle melk
40 gr walnoten
2 el kookroom light
2 theelepels mosterd
1/2 tl fenegriek zaad
80 gr geraspte 30+ kaas
peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
2. Maak eerst de aardappels schoon en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar en kruimig. 
3. Voeg wat halfvolle melk bij de aardappels en maak het geheel tot een puree. Voeg peper toe naar smaak.
4. Kruid ondertussen de kipfilet met peper en bak snel goudbruin in de koekenpan. Doe hier 2 flinke eetlepels kookroom light bij en 1 eetlepel mosterd. Roer alles door elkaar en zet opzij. De kip hoeft in dit stadium nog niet gaar te zijn.
5. Snijd de spruitjes in kwartjes.
6. Neem een ovenschaal en beleg eerst de bodem met een dun laagje aardappelpuree. Doe hierop de kip met saus en daarbovenop de spruitjes. Dek weer af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
745 kcal
Vet
27 gram
Eiwit
52 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
16 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
1.05 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten