Paarse spruitjessalade met pompoen en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gr pompoen
200 gr paarse spruitjes
1 el sesamzaadjes
50 gr zachte geitenkaas 50+
25 gr pompoenpitten
1 el olijfolie
2 el hazelnootolie
1 el balsamico azijn
sap van 1/2 limoen
1 tl honing
peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schaaf de spruitjes dun of doe dit met de keukenmachine. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Leg de pompoenblokjes op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Rooster ze 20 minuten in de oven. Leg de spruitjes samen met de sesamzaadjes op een apart bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Schuif dit bakblik halverwege de baktijd van de pompoen ook in de oven.

Meng ondertussen de ingrediënten van de dressing. Haal de pompoen en de paarse spruitjes uit de oven en meng ze goed door elkaar. Verdeel het groentemengsel over de borden en strooi de pompoenpitten en de geitenkaas over de salade. Serveer met de dressing.

Menusuggestie: Lekker met aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
398 kcal
Vet
31 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
8 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
580 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!