Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 gram pompoen
2 stengels bleekselderij
1/4 groentebouillontablet met minder zout
4 volkoren boterhammen
2 eetlepels olie
pizza-of pestokruiden
100 gram tofu
goelasjkruiden zonder zout
citroensap
handje walnoten

Bereidingswijze

  1. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  3. Doe de pompoen met de bleekselderij, 500 ml water en het stukje bouillontablet in een pan en kook de groente in ca. 20 minuten gaar.
  4. Snijd het brood in repen of diagonaal een keer door en druppel er wat olie over.
  5. Bestrooi het brood licht met pizza- of pestokruiden. Rooster het brood in een hete grilpan goudbruin.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Verwarm de rest van de olie bak hierin de tofublokjes met royaal goelasjkruiden bruin.
  8. Pureer de groente met de bouillon met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Schep er de tofu door en maak de soep op smaak met wat peper en eventueel een kneepje citroensap. Warm de soep goed door.
  10. Breek de noten grof.
  11. Strooi de noten over de soep en geef er het gegrilde kruidenbrood bij.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
420 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
1 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!