Recepten Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
Per Persoon
310 gram groenten
Boodschappenlijst
500 gram pompoen
2 stengels bleekselderij
1/4 groentebouillontablet met minder zout
4 volkoren boterhammen
2 eetlepels olie
pizza-of pestokruiden
100 gram tofu
goelasjkruiden zonder zout
citroensap
handje walnoten
Bereidingswijze
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Doe de pompoen met de bleekselderij, 500 ml water en het stukje bouillontablet in een pan en kook de groente in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd het brood in repen of diagonaal een keer door en druppel er wat olie over.
- Bestrooi het brood licht met pizza- of pestokruiden. Rooster het brood in een hete grilpan goudbruin.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de rest van de olie bak hierin de tofublokjes met royaal goelasjkruiden bruin.
- Pureer de groente met de bouillon met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Schep er de tofu door en maak de soep op smaak met wat peper en eventueel een kneepje citroensap. Warm de soep goed door.
- Breek de noten grof.
- Strooi de noten over de soep en geef er het gegrilde kruidenbrood bij.
Voedingswaarde per persoon