| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 445 kcal |
| Vet | 24 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 35 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 11 gr |
| Eiwitten | 18 gr |
| Zout | 0.98 gr |
Pompoensoep met tofu en gegrild kruidenbrood
Hoofdgerecht
Soep
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
310gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 500 gram pompoen |
| 2 stengels bleekselderij |
| 1/4 groentebouillontablet met minder zout |
| 4 volkoren boterhammen |
| 2 eetlepels olie |
| pizza-of pestokruiden |
| 100 gram tofu |
| goelasjkruiden zonder zout |
| citroensap |
| handje walnoten |
Bereidingswijze
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
- Doe de pompoen met de bleekselderij, 500 ml water en het stukje bouillontablet in een pan en kook de groente in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd het brood in repen of diagonaal een keer door en druppel er wat olie over.
- Bestrooi het brood licht met pizza- of pestokruiden. Rooster het brood in een hete grilpan goudbruin.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de rest van de olie bak hierin de tofublokjes met royaal goelasjkruiden bruin.
- Pureer de groente met de bouillon met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Schep er de tofu door en maak de soep op smaak met wat peper en eventueel een kneepje citroensap. Warm de soep goed door.
- Breek de noten grof.
- Strooi de noten over de soep en geef er het gegrilde kruidenbrood bij.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.

Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.


