



Bataviasla




Bataviasla lijkt op gewone kropsla, maar dan met sterk gebobbelde bladeren en een gegolfde bladrand. Er zijn lichtgroene, maar ook roodbruine varianten. Het is de Franse voorloper van de hardere Amerikaanse ijsbergsla, alleen is deze slasoort minder knapperig. Net als de meeste slasoorten is de smaak van de Batavia neutraal.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bladeren in stukjes scheuren.
Bereidingstijden
Geen, sla wordt doorgaans rauw gegeten.
Mocht je de sla toch willen bereiden dan kun je deze bewaartijden aanhouden:
Koken: 4 - 6 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: 6 - 7 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Bataviasla schoonmaken
Sla goed wassen en laten uitlekken.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Bataviasla smaak
Recepten met Bataviasla
Meer recepten
Taugésalade met witlof en Hollandse garnaaltjes
280gr groenten p.p.

Pittige tonijn pistolet
90gr groenten p.p.

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 52 kj (13 kcal) |
Vet totaal | 0.4 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.4 gr |
Koolhydraten | 0.3 gr |
waarvan suikers | 0.3 gr |
Voedingsvezel | 1.2 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.02 mg |
Retinol act. equivalent | 69 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.05 mg |
Folaat equivalenten | 28.4 mcg |
Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec