| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 450 kcal |
| Vet | 24 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 29 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 24 gr |
| Zout | 3 gr |
Taugésalade met witlof en Hollandse garnaaltjes

280gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 4 stronkjes witlof |
| 200 gram babyleaves (of een andere slasoort) |
| 400 gram taugé |
| 400 gram Hollandse garnaaltjes |
| 200 gram (honing)tomaatjes |
| 100 ml balsamicodressing |
| tuinkers |
| kervel |
| 4 eetlepels cocktailsaus |
| 6 sneetjes bruin brood |
Bereidingswijze
1. Maak de blaadjes los van de witlofstronk, zodat schuitjes ontstaan.
2. Was de witlofschuitjes goed, net als de taugé en de babyleaves.
3. Maak de garnaaltjes aan met cocktailsaus en verdeel ze over de witlofschuitjes.
4. Meng de babyleaves met de taugé en breng op smaak met de balsamicodressing.
5. Snijd de tomaatjes in vieren en leg langs de salade samen met de garnalenwitlofschuitjes.
6. Toast het bruinbrood en snijd diagonaal. Eet het samen met de salade en garnalenwitlofschuitjes.
Bron: Evers Specials
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Maaltijdsalade met sperziebonen
215gr groenten p.p.

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika
110gr groenten p.p.

Witlofsalade met rucola en cherrytomaten
215gr groenten p.p.





