| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 470 kcal |
| Vet | 25 gr |
| waarvan verzadigd | 4 gr |
| Koolhydraten | 40 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 9 gr |
| Eiwitten | 15 gr |
| Zout | 0.3 gr |
Maaltijdsalade met sperziebonen
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
215gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram sperziebonen |
| 400 gram (kriel)aardappelen |
| 2 eieren |
| 40 gram walnoten |
| 10 sprieten bieslook |
| 1 eetlepel azijn |
| 1 theelepel mosterd |
| 1 eetlepel (noten)olie |
| hand rucola |
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
- Was de aardappelen en snijd grote exemplaren in stukken.
- Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de eieren hard.
- Hak de walnoten grof.
- Was het bieslook en knip het klein.
- Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng er het bieslook door.
- Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Was de rucola.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng alles door elkaar.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade niçoise
290gr groenten p.p.

Sperziebonensalade met ei en citroen
225gr groenten p.p.

Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.



