Maaltijdsalade met sperziebonen

Ga naar:

Boodschappenlijst

400 gram sperziebonen
400 gram (kriel)aardappelen
2 eieren
40 gram walnoten
10 sprieten bieslook
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel (noten)olie
hand rucola

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
  2. Was de aardappelen en snijd grote exemplaren in stukken.
  3. Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Was het bieslook en knip het klein.
  7. Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng er het bieslook door.
  8. Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
  9. Was de rucola.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Meng alles door elkaar.
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
470 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0.3 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten