Sperziebonensalade met ei en citroen

Ga naar:

Boodschappenlijst

5 gevulde olijven
1 eetlepel olie
± 2 theelepels honing
450 gram sperziebonen
1 citroen
4 eieren

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten net gaar.
3. Kook de eieren in 10 minuten hard.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Maak een dressing van het sap van de citroen, de olie, peper en de honing.
6. Meng de dressing en de olijven door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
7. Snijd de eieren in parten en schep ze er voorzichtig door.

Menusuggestie: Lekker met volkoren stokbrood.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
263 kcal
Vet
16 gram
Eiwit
16 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
825 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!