Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 263 kcal |
Vet | 16 gr |
waarvan verzadigd | 4 gr |
Koolhydraten | 9 gr |
waarvan suikers | 7 gr |
Voedingsvezels | 7 gr |
Eiwitten | 16 gr |
Zout | 0.83 gr |
Sperziebonensalade met ei en citroen

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
5 gevulde olijven |
1 eetlepel olie |
± 2 theelepels honing |
450 gram sperziebonen |
1 citroen |
4 eieren |
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten net gaar.
3. Kook de eieren in 10 minuten hard.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Maak een dressing van het sap van de citroen, de olie, peper en de honing.
6. Meng de dressing en de olijven door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
7. Snijd de eieren in parten en schep ze er voorzichtig door.
Menusuggestie: Lekker met volkoren stokbrood.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.

Gekruide sperziebonen
240gr groenten p.p.

Ajam ati boontjes
250gr groenten p.p.