| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 131 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.02 gr |
Gekruide sperziebonen

240gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 eetlepel olie |
| 1 eetlepel seroendeng |
| 2 bosuitjes |
| 2 takjes peterselie |
| 400 gram sperziebonen |
| ½ rode peper |
| 1 teentje knoflook |
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
2. Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
3. Was de peterselie en knip het klein.
4. Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.
5. Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
6. Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.
Menusuggestie: Lekker met een gebakken ei en kerrierijst.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.

Arabische sperzieboontjes
440gr groenten p.p.

Gado gado
375gr groenten p.p.




