Andalusische sperziebonen

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 tomaten
1 teentje knoflook
mespunt tijm
3 takjes peterselie
1 eetlepel olijfolie
15 gram rauwe ham
400 gram sperziebonen

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm net gaar.
2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4. Fruit de knoflook in de olie zacht.
5. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
6. Snijd de ham in reepjes en hak de peterselie fijn.
7. Giet de sperziebonen af en meng er het tomatenmengsel en de ham door. Strooi de peterselie er over.

Menusuggestie: Lekker met bieflapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
378 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!