Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 125 kcal |
Vet | 7 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 4 gr |
Voedingsvezels | 6 gr |
Eiwitten | 6 gr |
Zout | 0.38 gr |
Andalusische sperziebonen

295gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
2 | tomaten |
1 teentje | knoflook |
Mespunt | tijm |
3 takjes | peterselie |
1 eetlepel | olijfolie |
15 gram | rauwe ham |
400 gram | sperziebonen |
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm net gaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Fruit de knoflook in de olie zacht.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
- Snijd de ham in reepjes en hak de peterselie fijn.
- Giet de sperziebonen af en meng er het tomatenmengsel en de ham door. Strooi de peterselie er over.
Menusuggestie: Lekker met ongezouten cashewnoten en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.

Doperwtensalade met rode ui en kerstomaatjes
250gr groenten p.p.

Gado gado
375gr groenten p.p.