Arabische sperzieboontjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 rijpe tomaten
1 schijf citroen
1 eetlepel olijfolie
1 ui
koriander
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
400 gram sperziebonen

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
3. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
4. Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
5. Voeg de sperziebonen toe en stoof ze in de saus in ca. 10 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte koriander over.

Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
137 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
22 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!