Ajam ati boontjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel sambal
2 eetlepels olie
½ theelepel laos of gemberpoeder
1 eetlepel ketjap manis
1 teentje knoflook
200 gram kippenlevertjes
1 ui
400 gram sperziebonen
2 dl kippenbouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
2. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
5. Fruit de sambal en de laos kort mee.
6. Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
7. Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
8. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
9. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.

Menusuggestie: Lekker met volkoren noedels.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
340 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
32 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
986 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!