| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 340 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 32 gr |
| Zout | 0.99 gr |
Ajam ati boontjes

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 theelepel | sambal |
| 2 eetlepels | olie |
| ½ theelepel | loas of gemberpoeder |
| 1 eetlepel | ketjap manis |
| 1 teentje | knoflook |
| 200 gram | kippenlevertjes |
| 1 | ui |
| 400 gram | sperziebonen |
| 2 dl | kippenbouillon met minder zout |
Bereidingswijze
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de sambal en de laos kort mee.
- Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
- Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
- Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.
Menusuggestie: Lekker met volkoren noedels.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Oosterse sperziebonen met taugé
240gr groenten p.p.

Andalusische sperziebonen
295gr groenten p.p.

Gekruide sperziebonen
240gr groenten p.p.



