Salade niçoise

Ga naar:

Boodschappenlijst

100 g gemengde sla
8 cherrytomaatjes
150 g (gare
gekookte) haricots verts
1 rode ui
1 koude gekookte aardappel
6 gevulde olijven
peper
1/2 groene paprika
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
100 g tonijn uit blik in water
1 gekookt ei
1 theelepel grove mosterd

Bereidingswijze

1. Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes.
2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
3. Pel en snipper de ui. Snijd de ui in dunne ringen.
4. Snijd de paprika in dunne reepjes.
5. Snijd de aardappel in blokjes.
6. Laat de tonijn in een zeef uitlekken.
7. Pel het ei en halveer. 
7. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, olijfolie, grove mosterd en vers gemalen peper.
8. Rangschik tomaten, ui, paprika, aardappel, olijven, tonijn, ei en haricots verts op de sla en sprenkel de dressing over de salade. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
245 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
20 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
1340 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!