| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 255 kcal |
| Vet | 11 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 11 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 19 gr |
| Zout | 1.43 gr |
Salade niçoise

290gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 100 g gemengde sla |
| 8 cherrytomaatjes |
| 150 g (gare |
| gekookte) haricots verts |
| 1 rode ui |
| 1 koude gekookte aardappel |
| 6 gevulde olijven |
| peper |
| 1 groene paprika |
| 1 eetlepel olijfolie |
| 1 eetlepel citroensap |
| 100 g tonijn uit blik in water |
| 1 gekookt ei |
| 1 theelepel grove mosterd |
Bereidingswijze
1. Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes.
2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
3. Pel en snipper de ui. Snijd de ui in dunne ringen.
4. Snijd de paprika in dunne reepjes.
5. Snijd de aardappel in blokjes.
6. Laat de tonijn in een zeef uitlekken.
7. Pel het ei en halveer.
7. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, olijfolie, grove mosterd en vers gemalen peper.
8. Rangschik tomaten, ui, paprika, aardappel, olijven, tonijn, ei en haricots verts op de sla en sprenkel de dressing over de salade. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Salade met hertenham en walnoten
150gr groenten p.p. & 220gr fruit p.p.

Friséesalade met tomaat en geitenkaas
175gr groenten p.p.






