Witlofsalade met rucola en cherrytomaten

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 struikjes witlof
50 g cherrytomaten
ca. 20 g rucola
1 - 2 eetlepels azijn of balsamicoazijn
1/2 eetlepel appelstroop
75 g kipfilet
2 1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel mosterdpoeder
peper

Bereidingswijze

1. Maak de witlofstruikjes schoon, snijd elk struikje in de lengte in zessen.
2. Halveer de cherrytomaten.
3. Snijd de kipfilet in blokjes. 
3. Bak in een wok op een hoog vuur de kipblokjes in een eetlepel olie en neem ze uit de wok.
4. Roer in een kommetje de azijn, mosterdpoeder, appelstroop vers gemalen peper naar smaak en 1 eetlepel van de olijfolie tot een dressing.
5. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee.
6. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola en tomaten over twee borden. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer deze salade direct. 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
210 kcal
Vet
14 gram
Eiwit
12 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
80 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!