| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 215 kcal |
| Vet | 14 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 9 gr |
| waarvan suikers | 8 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 12 gr |
| Zout | 0.08 gr |
Witlofsalade met rucola en cherrytomaten

215gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 4 struikjes witlof |
| 50 g cherrytomaten |
| ca. 20 g rucola |
| 1 - 2 eetlepels azijn of balsamicoazijn |
| 1/2 eetlepel appelstroop |
| 75 g kipfilet |
| 2 1/2 eetlepel olijfolie |
| 1 theelepel mosterdpoeder |
| peper |
Bereidingswijze
1. Maak de witlofstruikjes schoon, snijd elk struikje in de lengte in zessen.
2. Halveer de cherrytomaten.
3. Snijd de kipfilet in blokjes.
3. Bak in een wok op een hoog vuur de kipblokjes in 1 eetlepel olie en neem ze uit de wok.
4. Roer in een kommetje de azijn, mosterdpoeder, appelstroop vers gemalen peper naar smaak en 1 eetlepel van de olijfolie tot een dressing.
5. Verhit de rest van de olijfolie in de wok en roerbak hierin de witlof circa 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de dressing toe en warm deze even mee.
6. Schep de warme witlof direct met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze samen met de rucola en tomaten over twee borden. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer deze salade direct.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bruschetta met radicchio en rucola
175gr groenten p.p.

Friséesalade met tomaat en geitenkaas
175gr groenten p.p.

Witlofgrapefruitsalade
125gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.


