Bruschetta met radicchio en rucola

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kropje radicchio
ca. 25 g rucola
1 takje verse oregano
2 eetlepels olijfolie
peper
40 g geraspte Grana Padano 32+ kaas
2 dikke sneden stevig volkorenbrood met harde korst

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Was de radicchio en rucola, snijd de groenten in brede repen en slinger of dep ze droog.
3. Meng de olie door de kaas. 
4. Doe de radicchio in een stoommandje of in een hittebestendig vergiet. Breng een pan met ruim water aan de kook. Stoom de radicchio circa 1 minuut tot ze iets slinken, maar nog een bite hebben.
5. Leg intussen het brood op het rooster van de oven en bak het in 2 minuten krokant. Sprenkel het kaas-olie mengsel over de bruschetta, leg de gestoomde radichio en verse rucola erop en verdeel de rest van de Grana Padano-olie erover.
6. Garneer het geroosterde brood met blaadjes oregano en maal er peper over. Serveer meteen. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
300 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
0 gram
Zout
890 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!