| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 360 kcal | 
| Vet | 12 gr | 
| waarvan verzadigd | 2 gr | 
| Koolhydraten | 44 gr | 
| waarvan suikers | 12 gr | 
| Voedingsvezels | 9 gr | 
| Eiwitten | 16 gr | 
| Zout | 0.87 gr | 
Volkorenbol met rodebietensalade

100gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 ei | 
| 100 g gare bietjes | 
| 1 gekookte aardappel | 
| 2 augurken | 
| 2 theelepels mierikswortel | 
| peper | 
| 50 g veldsla | 
| 1/2 ui | 
| 1/2 appel | 
| 3 eetlepels magere kwark | 
| 2 volkorenbolletjes | 
| 6 ongezouten walnoten | 
Bereidingswijze
1. Kook het ei hard.
 2. Snijd de bietjes, de aardappel en de appel in blokjes.
 3. Snijd de ui en de augurken klein.
 4. Pel het ei en snijd het in blokjes.
 5. Schep in een kom de bietjes, aardappel, ei, ui, appel en augurk door elkaar.
 6. Roer in een kleine kom de mierikswortel door de kwark en breng op smaak met vers gemalen peper. Schep de kwark door de salade.
 7. Snijd de volkorenbolletjes door. Beleg de onderste helften met de blaadjes sla en schep de bietensalade erop. Garneer met de ongezouten walnoten. Leg tenslotte de bovenste helften van de broodjes erop. Eet smakelijk! 
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bonte paprikachutney op toast
240gr groenten p.p.

Radijssneetjes
75gr groenten p.p.

Rode bieten met rozemarijn en ui
225gr groenten p.p.






