Volkorenbol met rodebietensalade

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ei
100 g gare bietjes
1 gekookte aardappel
2 augurken
2 theelepels mierikswortel
peper
50 g veldsla
1/2 ui
1/2 appel
3 eetlepels magere kwark
2 volkorenbolletjes
6 ongezouten walnoten

Bereidingswijze

1. Kook het ei hard.
2. Snijd de bietjes, de aardappel en de appel in blokjes.
3. Snijd de ui en de augurken klein.
4. Pel het ei en snijd het in blokjes.
5. Schep in een kom de bietjes, aardappel, ei, ui, appel en augurk door elkaar.
6. Roer in een kleine kom de mierikswortel door de kwark en breng op smaak met vers gemalen peper. Schep de kwark door de salade.
7. Snijd de volkorenbolletjes door. Beleg de onderste helften met de blaadjes sla en schep de bietensalade erop. Garneer met de ongezouten walnoten. Leg tenslotte de bovenste helften van de broodjes erop. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
360 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
16 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
870 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!