Rode bieten met rozemarijn en ui

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 takje verse rozemarijn
1 ui
1/2 dl groentebouillon met minder zout
50 g magere kwark
15 g vloeibare margarine
1 eetlepel geraspte 30+ kaas
350 g gekookte bietjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de margarine in een koekenpan.
2. Pel de ui en snipper deze fijn.
3. Bak de ui met de naaldjes van de rozemarijn voor ongeveer 2-3 minuten.
4. Pel de bietjes en snijd ze in plakjes.
5. Voeg de bietjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 3-4 minuten sudderen met het deksel op de pan. 
6. Strooi er in de laatste minuut wat kaas over.
7. Serveer de bietenschotel met een lepel frisse kwark. Eet smakelijk! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
160 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
12 gram
Zout
410 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!