| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 160 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 13 gr |
| waarvan suikers | 12 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.41 gr |
Rode bieten met rozemarijn en ui

225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 takje | verse rozemarijn |
| 1 | ui |
| 1/2 dl | groentebouillon met minder zout |
| 50 gram | magere kwark |
| 15 gram | vloeibare margarine |
| 1 eetlepel | geraspte 30+ kaas |
| 350 gram | bietjes (gekookt) |
Bereidingswijze
1. Verwarm de margarine in een koekenpan.
2. Pel de ui en snipper deze fijn.
3. Bak de ui met de naaldjes van de rozemarijn voor ongeveer 2-3 minuten.
4. Pel de bietjes en snijd ze in plakjes.
5. Voeg de bietjes toe aan de ui en schep voorzichtig om. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 3-4 minuten sudderen met het deksel op de pan.
6. Strooi er in de laatste minuut wat kaas over.
7. Serveer de bietenschotel met een lepel frisse kwark. Eet smakelijk!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
CO₂ uitstoot per ingrediënt
Per ingrediënt is de CO₂ uitstoot berekend. Op basis daarvan kun je duurzamere keuzes maken in wat je gaat koken.
CO₂ uitstoot: 0.4 g
Dit recept bevat mogelijk meer ingrediënten dan in dit diagram getoond wordt
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bietensalade met rucola en geitenkaas
225gr groenten p.p.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.


