| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 70 kcal |
| Vet | 3 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0 gr |
Bietensalade met rucola en geitenkaas
Bijgerecht
2 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
225gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 3 eetlepels balsamicoazijn |
| 1 theelepel honing |
| 400 gram gekookte bietjes |
| 50 gram rucola |
| 60 gram zachte geitenkaas |
Bereidingswijze
- Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
- Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
- Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
- Was de rucola en laat het goed drogen.
- Verdeel de rucola over 4 bordjes.
- Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over.
- Druppel nog wat balsamico over de kaas.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Volkorenbol met rodebietensalade
100gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Pastinaak, bietjes en pompoen uit de oven
225gr groenten p.p.

Spinaziesalade met geitenkaascroutons
165gr groenten p.p.

