Bietensalade met rucola en geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

3 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel honing
400 gram gekookte bietjes
50 gram rucola
60 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van 2 eetlepels van de balsamicoazijn, 1 eetlepel water, de honing en wat peper.
  2. Stroop het vel van de bietjes en schaaf de bietjes in hele dunne plakjes.
  3. Schep de marinade voorzichtig door de bietenplakjes en laat dit een half uurtje staan.
  4. Was de rucola en laat het goed drogen.
  5. Verdeel de rucola over 4 bordjes.
  6. Schik de plakjes biet er op en verkruimel de geitenkaas er over.
  7. Druppel nog wat balsamico over de kaas.
     
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
70 kcal
Vet
3 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
0 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!