Spinaziesalade met geitenkaascroutons

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 theelepel gembersiroop
50 gram zachte geitenkaas
1 teentje knoflook
2 eetlepels azijn
4 sneetjes bruinbrood
100 gram peultjes
1 eetlepel olie
125 gram kerstomaatjes
100 gram spinazie of postelein
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze

1. Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 4 minuten gaar.
2. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
3. Was de tomaatjes en halveer ze.
4. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de gembersiroop, de mosterd, peper en de olie.
5. Schep de dressing door de nog warme peultjes.
6. Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
7. Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
8. Meng alle groente en schik de croutons er op.

Menusuggestie: Lekker met linzen met bosuitjes.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
318 kcal
Vet
11 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
4 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
1133 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!