



Spinazie




Spinazie is een donkergroene bladgroente met malse blaadjes en een volle smaak. Er zijn verschillende soorten spinazie. Kleinbladige spinazie (babyspinazie): deze spinazie is heel geschikt voor gebruik in salades. Grootbladerige spinazie: deze spinazie is wat stugger. Deze spinazie wordt meestal gekookt of verwerkt in warme gerechten. Wilde spinazie: deze spinazie is wat steviger en heeft een onregelmatiger blad.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was verse spinazie een paar keer om alle zandkorrels te verwijderen. Even laten uitlekken in een vergiet. Vervolgens met aanhangend water in enkele minuten koken.
Spinazie uit de diepvries of pot hoef je alleen even op te warmen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 3 - 5 minuten
Magnetron: 5 - 7 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Zelf spinazie kweken
Teelt en seizoen
Tip
Spinazie smaak
Recepten met Spinazie
Meer recepten
Ananas-spinazie smoothie met verse munt
27gr groenten p.p. & 85gr fruit p.p.

Spinaziesalade met croutons
195gr groenten p.p.

Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta van Brenda Kookt
255gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 108 kj (26 kcal) |
Vet totaal | 0.6 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.6 gr |
Koolhydraten | 0.9 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2 gr |
Eiwit | 3.2 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 183 mcg |
Vitamine B1 | 0.26 mg |
Vitamine B2 | 0.2 mg |
Nicotinezuur | 1.1 mg |
Vitamine B6 | 0.13 mg |
Folaat equivalenten | 130.9 mcg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine E | 1.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec