Groene pilav

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
300 gram groene diepvrieserwtjes
600 gram bladspinazie uit de diepvries
250 gram zilvervliesrijst
100 gram zonnebloempitten
100 gram zachte geitenkaas
1/2 liter groentebouillon (met minder zout)
theelepel komijnzaadjes
theelepel kaneel
2 cm gember (geraspt)
2 takjes verse tijm of 2 eetlepels gedroogde tijm
peper
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Onze topfavoriet: snel, simpel en smaakvol! Deze groene pilav met doperwten en spinazie is een recept van "onze" Nancy en zit boordevol groenten; wel 250 gram.

  1. Snipper de ui en fruit deze met geperste knoflookteentjes in de olie 
  2. Bak daarna de rijst, zonnebloempitten en komijnzaadjes ca. 2 minuten mee tot de rijst glazig is
  3. Doe de diepvriesspinazieblokjes (niet ontdooien) met gember, kaneel en tijm erbij
  4. Giet de bouillon erbij tot alles net onderstaat.
  5. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Indien nodig tussentijds water bijvoegen.
  6. Voeg de laatste 5 minuten diepvrieserwtjes (niet ontdooid) toe.
  7. Serveer met de verkruimelde geitenkaas en verse peper.
     
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
585 kcal
Vet
23 gram
Eiwit
22 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
66 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
0.5 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten