| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 585 kcal |
| Vet | 23 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 66 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 22 gr |
| Zout | 0.5 gr |
Groene pilav

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 middelgrote ui |
| 2 teentjes knoflook |
| 300 gram groene diepvrieserwtjes |
| 600 gram bladspinazie uit de diepvries |
| 250 gram zilvervliesrijst |
| 100 gram zonnebloempitten |
| 100 gram zachte geitenkaas |
| 1/2 liter groentebouillon (met minder zout) |
| theelepel komijnzaadjes |
| theelepel kaneel |
| 2 cm gember (geraspt) |
| 2 takjes verse tijm of 2 eetlepels gedroogde tijm |
| peper |
| 1 eetlepel olijfolie |
Bereidingswijze
Onze topfavoriet: snel, simpel en smaakvol! Deze groene pilav met doperwten en spinazie is een recept van "onze" Nancy en zit boordevol groenten; wel 250 gram.
- Snipper de ui en fruit deze met geperste knoflookteentjes in de olie
- Bak daarna de rijst, zonnebloempitten en komijnzaadjes ca. 2 minuten mee tot de rijst glazig is
- Doe de diepvriesspinazieblokjes (niet ontdooien) met gember, kaneel en tijm erbij
- Giet de bouillon erbij tot alles net onderstaat.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Indien nodig tussentijds water bijvoegen.
- Voeg de laatste 5 minuten diepvrieserwtjes (niet ontdooid) toe.
- Serveer met de verkruimelde geitenkaas en verse peper.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gevulde paprika met kerrierijst
185gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
225gr groenten p.p.

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst
460gr groenten p.p.




