Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Tijm
Tijm
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Tijm
Tijm
Tijm

Tijm is een tanige struik met houtige stelen. De blaadjes zijn klein en slank. De blaadjes hebben een volle, scherpe en karakteristieke smaak. Het is een veel gebruikt kruid bij groenten, vis of vlees. Gebruik je voor het eerst tijm? Doseer voorzichtig zodat je kunt wennen aan de krachtige smaakontwikkeling. Een andere variant naast tijm is citroentijm. Je kunt takjes tijm het beste in de koelkast bewaren.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Bewaren
Takjes tijm kun je het best in de groentelade van je koelkast bewaren, daar blijft het enkele dagen goed.

Van een plantje in de vensterbank kun je wat afknippen als je het nodig hebt.

Zorg goed voor je plantje:

  • Niet op de tocht.
  • Wel in het licht.
  • Geef het regelmatig water.

Je kunt de takjes ook drogen. Dan heb je het hele jaar tijm tot je beschikking. Gedroogde tijm is lang houdbaar.

Drogen doe je zo:

  1. Verspreid de takjes over een schone (droge) theedoek.
  2. Keer ze af en toe om.
  3. Kun je de blaadjes verkruimelen? Dan zijn ze gedroogd. Dit kan ca. 2 weken duren.
  4. Bewaar de blaadjes in een afsluitbaar potje of bakje. Koel, droog en donker bewaren.

Bereiden
Kneus de blaadjes even, dan komt het aroma makkelijk vrij.

Voeg de blaadjes zo vroeg mogelijk tijdens de bereiden toe, dan kan het aroma goed intrekken.

Bewaartijden

Verse takjes tijm
Koelkast: 2-3 dagen

Bereidingstijden

Er staat geen bereidingstijd voor tijm. Je kunt het kruid ‘gewoon’ toevoegen aan het gerecht. Doe je dit aan het begin, dan geeft dit kruid meer smaak af.

Tijm schoonmaken

Rits de blaadjes van de takjes. Was de blaadjes.

Informatie

Tijm kopen

Zelf Tijm kweken

Teelt en seizoen

Tip

Tijm smaak 

Recepten met Tijm

Meer recepten
Rode uiensoep

Rode uiensoep

125gr groenten p.p.

Zachtfruit crostini met blauwe bessen

Zachtfruit crostini met blauwe bessen

145gr fruit p.p.

Gegrilde groenten ('a la plancha')

Gegrilde groenten ('a la plancha')

360gr groenten p.p.

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Citroentijm

Citroentijm

Nu in seizoen
Kruiden
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Heilige basilicum

Heilige basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Citroentijm

Citroentijm

Nu in seizoen
Kruiden
Oregano

Oregano

Kruiden
Koelkast
Heilige basilicum

Heilige basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Meer groenten en fruit