Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Heilige basilicum
Heilige basilicum
Heilige basilicum

Heilige basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Koelkast
Koel & donker
Heilige basilicum
Heilige basilicum
Heilige basilicum

Heilige basilicum staat ook wel bekend als Thaise heilige basilicum. Het is een tropisch kruid. Er is een rode en groene variant. Het verschil met gewone basilicum? Heilige basilicum heeft een blad met een iets getande rand en er zitten lichte haartjes op. De smaak is subtiel, met een vleugje nootmuskaat of kruidnagel.

Ook wel genoemd:

Heilige basilicum
Thaise heilige basilicum
Basilicum

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

De blaadjes niet fijnhakken, maar liever scheuren of knippen. Dit komt de smaak ten goede.

Dan de blaadjes met steeltjes kort meestoven of koud gebruiken.

Voeg ze toe aan het einde van de bereidingstijd van het gerecht. Bij lang mee verhitten verliest dit kruid z’n smaak.

Eventueel kun je basilicum fijnstampen met olie. 

Bereidingstijden

Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht. 

Heilige basilicum schoonmaken

Was de blaadjes voor gebruik, goed laten uitlekken of droogdeppen.

Informatie

Heilige basilicum kopen

Portiegrootte

Teelt

Tip

Heilige basilicum smaak

Recepten met Heilige basilicum

Meer recepten
Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt

Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt

245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Amerikaanse basilicum

Amerikaanse basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Basil Cress

Basil Cress

Nu in seizoen
Groenten
Amerikaanse basilicum

Amerikaanse basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Basil Cress

Basil Cress

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit