


Heilige basilicum



Heilige basilicum staat ook wel bekend als Thaise heilige basilicum. Het is een tropisch kruid. Er is een rode en groene variant. Het verschil met gewone basilicum? Heilige basilicum heeft een blad met een iets getande rand en er zitten lichte haartjes op. De smaak is subtiel, met een vleugje nootmuskaat of kruidnagel.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De blaadjes niet fijnhakken, maar liever scheuren of knippen. Dit komt de smaak ten goede.
Dan de blaadjes met steeltjes kort meestoven of koud gebruiken.
Voeg ze toe aan het einde van de bereidingstijd van het gerecht. Bij lang mee verhitten verliest dit kruid z’n smaak.
Eventueel kun je basilicum fijnstampen met olie.
Bereidingstijden
Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht.
Heilige basilicum schoonmaken
Was de blaadjes voor gebruik, goed laten uitlekken of droogdeppen.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Heilige basilicum smaak
Recepten met Heilige basilicum
Meer recepten
Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt
245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec