


Amerikaanse basilicum



Amerikaanse basilicum is ook wel bekend onder de naam citroenbasilicum. De blaadjes van deze plant lijken op basilicum, maar zijn wat lichter van kleur en spitser van vorm. Kenmerkend is het lekkere frisse citroenaroma. Dankzij de citroengeur verjaagt dit kruid ook insecten.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De blaadjes niet fijnhakken, maar liever scheuren of knippen. Dit komt de smaak ten goede.
Voeg ze toe aan het einde van de bereidingstijd van het gerecht. Bij lang mee verhitten verliest dit kruid z’n smaak.
Bereidingstijden
Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht.
Amerikaanse basilicum schoonmaken
Was Amerikaanse basilicum onder stromend water voor gebruik.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Amerikaanse basilicum smaak
Recepten met Amerikaanse basilicum
Meer recepten
Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt
245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec