Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

Hoofdgerecht
20 - 30 min
Ravioli met saus van geroosterde paprika’s
Met seizoensproducten

255gr groenten p.p.

Ingrediënten

1 blaadje laurier
1 takje tijm
basilicumblaadjes
4 eetlepels geraspte Grana Padano 32+ kaas
1 - 2 theelepels balsamicoazijn
1 - 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
100 g ongezouten noten
1 teentje knoflook
peper
3 - 4 eetlepels olijfolie
6 grote geroosterde en ontvelde rode paprika's (ca. 200 gram per stuk)
500 g verse volkorenravioli (uit de koeling)

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika's in repen. 
2. Bak de paprika's samen met de uitgeperste knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg 100 ml water toe en stoof het mengsel circa 15 minuten. 
3. Pureer de saus en breng op smaak met vers gemalen peper en de azijn. Roer er eventueel nog 1-2 eetlepels olijfolie door.
4. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
5. Serveer de saus bij de ravioli. Garneer met peterselie, basilicum, kaas en fijngehakte noten. Eet smakelijk! 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie630 kcal
Vet27 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten66 gr
waarvan suikers12 gr
Voedingsvezels17 gr
Eiwitten23 gr
Zout0.21 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Tijm

Tijm

Kruiden
Koelkast
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Basilicum

Basilicum

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Spaghetti met asperges, courgette en ham

Spaghetti met asperges, courgette en ham

265gr groenten p.p.

Aubergine in tomatensaus

Aubergine in tomatensaus

450gr groenten p.p.

Pasta met venkel en tonijn

Pasta met venkel en tonijn

270gr groenten p.p.

Meer recepten