

Laurier


Laurier is een kruid dat je waarschijnlijk vooral kent in gedroogde vorm. De ovale groene blaadjes geven gerechten een lekker kruidige smaak, vooral als je ze lang meestooft of kookt. Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar. Gedroogde blaadjes geven een meer intense smaak dan verse blaadjes. Laurier geeft je gerechten alleen aroma. Het voegt verder geen voedingsstoffen toe. Verse laurierblaadjes kun je het beste in de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De ovale groene blaadjes geven gerechten een lekker kruidige smaak, vooral als je ze lang mee stooft of kookt.
Gedroogde blaadjes geven een meer intense smaak dan verse blaadjes.
Laurierblaadjes zijn zelf niet eetbaar, daarom moet je ze aan het einde van de bereidingstijd verwijderen.
Laurier schoonmaken
Laurier koop je zo. Daar hoef je niks aan schoon te maken en te bereiden. Je hoeft het alleen toe te voegen.
Informatie
Zelf laurier kweken
Teelt en seizoen
Tip
Laurier smaak
Recepten met Laurier
Meer recepten
Pompoensoep
200gr groenten p.p.

Erwtensoep
125gr groenten p.p.

Stoofpotje met pikante pompoen
350gr groenten p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec