| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 300 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 42 gr |
| waarvan suikers | 13 gr |
| Voedingsvezels | 14 gr |
| Eiwitten | 13 gr |
| Zout | 0.04 gr |
Linzensoep

140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 ui |
| 2 peperkorrels |
| 1 laurierblad |
| 100 g (rode) linzen |
| 1 kleine aardappel |
| 100 g gesneden soepgroente |
| 1 kleine appel |
| 1/2 rode paprika |
| 1 eetlepel olie |
Bereidingswijze
1. Breng 4 dl water aan de kook en voeg de ui, de peperkorrels, het laurierblad en de (rode)linzen toe. Kook dit ongeveer 30 minuten.
2. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
3. Was de paprika en snijd in blokjes.
4. Voeg halverwege bovenstaande kooktijd de aardappel, paprika en soepgroenten toe.
5. Snijd de geschilde appel in blokjes en bak ze in de olie.
6. Roer de appelblokjes door de soep. Geniet ervan!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's
250gr groenten p.p.

Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Knolselderij-knoflooksoep
280gr groenten p.p.




