Linzensoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 ui
2 peperkorrels
1 laurierblad
100 g (rode) linzen
1 kleine aardappel
100 g gesneden soepgroente
1 kleine appel
1/2 rode paprika
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Breng 4 dl water aan de kook en voeg de ui, de peperkorrels, het laurierblad en de (rode)linzen toe. Kook dit ongeveer 30 minuten.
2. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
3. Was de paprika en snijd in blokjes. 
4. Voeg halverwege bovenstaande kooktijd de aardappel, paprika en soepgroenten toe.
5. Snijd de geschilde appel in blokjes en bak ze in de olie.
6. Roer de appelblokjes door de soep. Geniet ervan! 

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
300 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
13 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
42 gram
Vezels
14 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
40 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten