Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw

Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min
Ratatouille met linzen en gebakken kabeljauw
Met seizoensproducten

520gr groenten p.p.

Ingrediënten

2 pers

200 gram linzen
1 laurierblad
4 peperkorrels
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 rode paprika
1 vleestomaat
2 eetlepels vloeibare margarine
100 gram tomatenblokjes zonder zout
provençaalse kruiden
2 stukjes kabeljauw

Bereidingswijze

Ratatouille is niet alleen een vermakelijke familiefilm, het is ook een heerlijk gerecht met gestoofde groenten! Combineert top met kabeljauw en linzen.

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten.
  4. Fruit de ui en de knoflook glazig in 1 eetlepel margarine.
  5. Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes en wat Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 15 minuten gaar.
  6. Bak de stukjes kabeljauw in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  7. Leg de vis op borden en geef de linzen en de ratatouille er bij.

    Bron: Voedingscentrum 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie610 kcal
Vet10 gr
waarvan verzadigd2 gr
Koolhydraten60 gr
waarvan suikers10 gr
Voedingsvezels25 gr
Eiwitten55 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Vleestomaten

Vleestomaten

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Courgette

Courgette

Nu in seizoen
Groenten
Aubergine

Aubergine

Nu in seizoen
Groenten
Vleestomaten

Vleestomaten

Groenten
Koel & donker
Paprika

Paprika

Groenten
Koel & donker
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Laurier

Laurier

Nu in seizoen
Kruiden
Gele ui

Gele ui

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Courgetteratatouille

Courgetteratatouille

395gr groenten p.p.

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst

460gr groenten p.p.

Ratatouille met linzen

Ratatouille met linzen

400gr groenten p.p.

Meer recepten