| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 527 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 54 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 24 gr |
| Eiwitten | 28 gr |
| Zout | 0.31 gr |
Ratatouille met linzen

400gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 2 eetlepels olijfolie |
| tijm |
| 1 ui |
| Provençaalse kruiden |
| 200 gram linzen |
| 1 kleine courgette |
| 1 teentje knoflook |
| 50 gram zachte geitenkaas |
| 1 laurierblad |
| 4 peperkorrels |
| 1 vleestomaat |
| 1 kleine aubergine |
Bereidingswijze
1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
5. Snijd de tomaat in parten.
6. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
7. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
8. Geef de linzen bij de groente en verkruimel de kaas er over.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgetteratatouille
395gr groenten p.p.

Ratatouille met kip en zilvervliesrijst
460gr groenten p.p.

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas
295gr groenten p.p.








