Linzen met ratatouille

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels olijfolie
tijm
1 ui
Provençaalse kruiden
200 gram linzen
1 kleine courgette
1 teentje knoflook
50 gram zachte geitenkaas
1 laurierblad
4 peperkorrels
1 vleestomaat
1 kleine aubergine

Bereidingswijze

1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
5. Snijd de tomaat in parten.
6. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
7. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
8. Geef de linzen bij de groente en verkruimel de kaas er over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
527 kcal
Vet
17 gram
Eiwit
28 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
54 gram
Vezels
24 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
312 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten