Gestoofde prei

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
1 theelepel tijm
1 eetlepel olie
½ dl droge witte wijn of bouillon met minder zout
400 gram prei

Bereidingswijze

1. Maak de prei schoon en snijd de prei in stukken van 5 cm.
2. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in reepjes.
3. Fruit de knoflook met de tijm in de olie tot het gaat geuren.
4. Voeg de prei toe en bak de prei een paar minuten mee.
5. Voeg de wijn of de bouillon toe en stoof de prei in ca. 8 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
103 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
18 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!