



Egyptische prei




Egyptische prei wordt ook wel kurrat genoemd. Het is een oude preisoort die vooral in het Midden-Oosten wordt geteeld. Het is waarschijnlijk een voorvader van de bekende prei. In tegenstelling tot de gewone prei teelt men deze plant om het blad. Het blad ziet eruit als het groene deel van de prei. Ook deze prei heeft een ui- en knoflookachtige smaak en geur.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de bladeren en snijd deze in repen. Ook de korte schacht kun je eten, als deze erbij geleverd wordt. Snijd het onderste deel (wortels) van de schacht af. Snijd de schacht vervolgens in ringen.
Bereidingstijd
Roekbakken: 3 - 4 minuten
Koken: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Egyptische prei smaak
Recepten met Egyptische prei
Meer recepten
Regenboogsalade met wortel en prei
200gr groenten p.p.

Geroerbakte prei met sesamzaad
250gr groenten p.p.

Gestoofde prei
200gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 92 kj (22 kcal) |
Vet totaal | 0.5 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.5 gr |
Koolhydraten | 2.1 gr |
waarvan suikers | 1.5 gr |
Voedingsvezel | 2.3 gr |
Eiwit | 1.1 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 27 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.03 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.1 mg |
Folaat equivalenten | 40.6 mcg |
Vitamine C | 5 mg |
Vitamine E | 0.8 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec