

Knoflookbieslook


Knoflookbieslook wordt ook wel Chinese bieslook genoemd. De plant heeft een sterke knoflookgeur. Alleen de sneeuwwitte bloemhoofdjes die in de zomer verschijnen, ruiken verrassend zoet. De smaak is minder sterk dan knoflook. Een ideaal kruid voor mensen die van een milde smaak houden! Gebruik de jonge stelen met blaadjes net zoals als lente- of bosuitjes. Knoflookbieslook kun je het beste op een koele, donkere en droge plaats buiten de koelkast bewaren.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Gebruik de jonge stelen met blaadjes op dezelfde manier als lente- of bosuitjes.
Snijd de bodem eraf. Haal ook het allerlaatste deel van het groen en eventueel de buitenste vergeelde delen weg. Daarna was je de blaadjes.
Voeg de knoflookbieslook pas op het laatst toe aan een warm gerecht. Door frituren, roerbakken en koken worden de blaadjes slap en gaat veel van de smaak verloren.
De bloemstengels met ongeopende knoppen eet je niet rauw, die worden meestal gestoomd of roergebakken.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Knoflookbieslook smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec