Preisoep met vis

Ga naar:

Boodschappenlijst

100 gram soepgroente
1 eetlepel vloeibare margarine
2 dl halfvolle melk
ca. ½ eetlepel tomatenpuree
200 gram visfilet (bijv. koolvis uit de diepvries)
citroensap
300 gram prei
300 gram aardappelen
2½ dl bouillon met minder zout

Bereidingswijze

1. Laat de vis eventueel ontdooien en snijd het in kleine blokjes.
2. Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over. Zet de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
4. Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
5. Pureer de aardappelen met de bouillon in de keukenmachine of met een staafmixer.
6. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
7. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei.
8. Voeg de soepgroente en de bouillon met gepureerde aardappel toe.
9. Breng dit aan de kook en kook de groente in een paar minuten gaar.
10. Roer de melk door de soep en schep de blokjes vis er door.
11. Laat de vis in 5 minuten gaar worden.
12. Maak de soep op smaak met wat tomatenpuree en peper.

Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
345 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
33 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
1147 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!