| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 345 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 32 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 33 gr |
| Zout | 1.15 gr |
Preisoep met vis

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 100 gram soepgroente |
| 1 eetlepel vloeibare margarine |
| 2 dl halfvolle melk |
| ca. ½ eetlepel tomatenpuree |
| 200 gram visfilet (bijv. koolvis uit de diepvries) |
| citroensap |
| 300 gram prei |
| 300 gram aardappelen |
| 2½ dl bouillon met minder zout |
Bereidingswijze
1. Laat de vis eventueel ontdooien en snijd het in kleine blokjes.
2. Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over. Zet de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.
3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
4. Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
5. Pureer de aardappelen met de bouillon in de keukenmachine of met een staafmixer.
6. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
7. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei.
8. Voeg de soepgroente en de bouillon met gepureerde aardappel toe.
9. Breng dit aan de kook en kook de groente in een paar minuten gaar.
10. Roer de melk door de soep en schep de blokjes vis er door.
11. Laat de vis in 5 minuten gaar worden.
12. Maak de soep op smaak met wat tomatenpuree en peper.
Menusuggestie: Lekker met volkorenbrood.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Linzensoep
140gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Bleekselderijsoep
310gr groenten p.p.


