Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 180 kcal |
Vet | 9 gr |
waarvan verzadigd | 1 gr |
Koolhydraten | 18 gr |
waarvan suikers | 7 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 5 gr |
Zout | 0.55 gr |
Bleekselderijsoep

310gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
1 ui |
peper |
20 g bloem |
scheutje kookroom light |
20 g vloeibare margarine |
1/2 groene paprika |
1/2 struik bleekselderij |
5 dl bouillon met minder zout |
Bereidingswijze
1. Maak de bleekselderij schoon en snijd ze heel klein.
2. Pel en snipper de ui.
3. Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
4. Verwarm de margarine. Fruit hierin de ui en vervolgens de paprika. Voeg de bloem toe en al roerende de bouillon. Roer tot een gladde soep. Voeg de bleekselderij toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
5. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en kookroom. Vul 2 soepkommen met de soep. Smakelijk eten!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's
250gr groenten p.p.

Pompoensoep
200gr groenten p.p.

Stevige tomatensoep
440gr groenten p.p.