Pompoensoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 g pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
1 grote ui
1 theelepel milde kerriepoeder
1 laurierblad
1/2 bosje fijngesneden peterselie
1/2 liter bouillon met minder zout
15 g vloeibare margarine
scheutje halfvolle melk
1 eetlepel ketjap manis
peper

Bereidingswijze

We krijgen zin in de herfst door deze pompoensoep! Dit recept is lekker kruidig door de kerrie, laurier, peterselie en de ketjap manis. Snel op tafel en super makkelijk!

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laat alles nog 5 minuten fruiten.
  3. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe en kook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
  4. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Breng de soep weer aan de kook en voeg de melk toe.
  6. Maak de soep op smaak met vers gemalen peper en ketjap manis. Roer de peterselie erdoor en serveer direct. Eet smakelijk! 
Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
125 kcal
Vet
5 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
0.62 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten