Gegrilde zomergroenten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 courgette
1 teentje knoflook
4 kropjes baby romaine sla (ca. 140 gram)
roodlof of witlof
200 gram groene asperges
3 eetlepels olijfolie
4 dunne preien (ca. 200 gram)

Bereidingswijze

1. Was de groente onder stromend water. Maak de groente schoon.
2. Snijd de courgette in 3 stukken en schaaf de stukken in dunne plakken.
3. Halveer de asperges in de lengte.
4. Snijd de kropjes radicchio ieder in vier parten.
5. Halveer de preitjes in de lengte.
6. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit. Roer de olie er door.
7. Schep de groente in een barbecueschaal en druppel de olie erover.
8. Rooster de groente op de barbecue in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.

Menusuggestie: Lekker met reepjes kip en volkoren stokbrood.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
111 kcal
Vet
8 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
4 gram
Zout
15 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!