| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 111 kcal |
| Vet | 8 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.02 gr |
Gegrilde zomergroenten

235gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 1 courgette |
| 1 teentje knoflook |
| 4 kropjes baby romaine sla (ca. 140 gram) |
| roodlof of witlof |
| 200 gram groene asperges |
| 3 eetlepels olijfolie |
| 4 dunne preien (ca. 200 gram) |
Bereidingswijze
1. Was de groente onder stromend water. Maak de groente schoon.
2. Snijd de courgette in 3 stukken en schaaf de stukken in dunne plakken.
3. Halveer de asperges in de lengte.
4. Snijd de kropjes radicchio ieder in vier parten.
5. Halveer de preitjes in de lengte.
6. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit. Roer de olie er door.
7. Schep de groente in een barbecueschaal en druppel de olie erover.
8. Rooster de groente op de barbecue in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
Menusuggestie: Lekker met reepjes kip en volkoren stokbrood.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegrilde groenten met champignons
500gr groenten p.p.

Gegrilde aubergine met geitenkaas
400gr groenten p.p.

Gegrilde groenten met avocadodressing
385gr groenten p.p.








