Gegrilde groenten met avocadodressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ avocado (ca. 90 gram)
1 sinaasappel
stuk knolselderij
stuk pompoen
1 kleine winterwortel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel hazelnoten
1 rode ui

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 200°C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd het stuk pompoen in stukken, de ui in partjes, de wortel in plakken en de knolselderij in blokjes.
4. Klop wat peper door de olie en meng dit door de groente. Schep de groente op de bakplaat.
5. Gril de groente in de hete oven in 25-30 minuten gaar. Schep de groente halverwege een keer om.
6. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
7. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en pureer het met het sinaasappelsap en wat sinaasappelschil tot een dressing.
8. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
9. Verdeel de groente over 2 borden, schep de dressing er op en strooi de hazelnoten er over.

Menusuggestie: Lekker met reepjes tofu en volkorenpasta.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
287 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
11 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
167 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!