


Avocado gladde schil



De avocado is een populaire vruchtgroente. Avocado wordt tot de groente gerekend omdat hij vaak gegeten wordt als groente. Het vruchtvlees is zeer vet (20-30% vet). De avocado bevat veel onverzadigd vet, goed voor hart- en bloedvaten. De vrucht is ook rijk aan kalium, goed voor de bloeddruk. Ook het vezelgehalte is hoog (8-10 gram per vrucht). Dat is weer goed voor de werking van de darmen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Avocado kun je rauw verwerken door een salade, je kunt er avocadospread van maken (guacamole), maar je kunt de avocado ook bakken.
Avocado gladde schil schoonmaken
Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel. Schil de avocado of lepel de vrucht uit.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Avocado gladde schil smaak
Recepten met Avocado gladde schil
Meer recepten
Gegrilde groenten met avocadodressing
385gr groenten p.p.

Salade met groene asperges, burrata, beenham en gegrilde nectarines van Francesca Kookt
245gr groenten p.p. & 110gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec