Gegrilde aubergine met geitenkaas

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 aubergines
½ eetlepel olijfolie
citroensap
50 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze

1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergines in dunne plakken.
2. Wrijf de plakken in met een drup citroensap en wat peper.
3. Leg ze op een platte schaal en bestrijk de plakken met olie.
4. Gril de aubergines onder een voorverwarmde grill in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin.
5. Verkruimel de geitenkaas over de aubergines en laat de kaas onder de grill een beetje smelten.

Menusuggestie: Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees in tomatensaus en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
128 kcal
Vet
7 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
8 gram
Zout
312 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!