Caponata met aubergine, paprika en kappertjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel rozijnen
1 aubergine
2 eetlepels olijfolie
1 gele paprika
5 olijven zonder pit
1 ui
ca. 1 eetlepel azijn
1 theelepel kappertjes
3 tomaten
2 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
3. Snijd de paprika in blokjes, de ui in snippers, de tomaten in parten en de bleekselderij in boogjes.
4. Verwarm de olie en bak hierin de aubergine zacht.
5. Fruit de ui en de bleekselderij 5 minuten mee.
6. Was de rozijnen.
7. Voeg de paprika, de tomaten en de rozijnen toe en smoor het geheel in 5 minuten verder zacht.
8. Snijd de olijven in plakjes.
9. Spoel eventueel de kappertjes af met koud water.
10. Meng de olijven en de kappertjes door de groente en laat dit nog even pruttelen.
11. Maak het gerecht op smaak met azijn en laat het afkoelen.

Menusuggestie: Lekker met een kippenbout en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
201 kcal
Vet
12 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
16 gram
Vezels
8 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
637 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!