





Platte paprika






Platte paprika heeft de vorm van een vleestomaat, maar de schil van een paprika. Deze paprika wordt daarom ook wel tomaatpaprika genoemd. Tijdens het rijpen verkleurt deze vruchtgroente van donkergroen naar felrood. De smaak is duidelijk die van (rode) paprika.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Eerst wassen en daarna halveren. Verwijder hierbij de zaadlijsten met de zaadjes en ook de steelaanzet.
Filmpje: In dit filmpje laat Nederland Proeft zien hoe je paprika het beste kunt ontvellen.
Wil je de platte paprika rauw eten? Laat de paprika dan eerst even op kamertemperatuur komen.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 9 minuten
Roerbakken: 5 - 7 minuten
Magnetron: 1,5 - 3 minuten
Grillen: 3 - 5 minuten
Smoren: 10 - 15 minuten
Stomen: ca. 10 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Platte paprika smaak
Recepten met Platte paprika
Meer recepten
Caponata met aubergine, paprika en kappertjes
490gr groenten p.p.

Bloemkoolsalade met kip en aardappelen
250gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 78 kj (19 kcal) |
Vet totaal | 0.1 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.1 gr |
Koolhydraten | 2.5 gr |
waarvan suikers | 2.5 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 0.8 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 15 mcg |
Vitamine B1 | 0.02 mg |
Vitamine B2 | 0.02 mg |
Nicotinezuur | 0.7 mg |
Vitamine B6 | 0.2 mg |
Folaat equivalenten | 11.1 mcg |
Vitamine C | 71 mg |
Vitamine E | 0.9 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec