Bloemkoolsalade met kip en aardappelen

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine bloemkool
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper
2 eetlepels azijn
6 aardappelen
200 gram kipfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
100 gram gegrilde paprika (koeling zonder zout)

Bereidingswijze

1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
2. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
3. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook met wat peper zacht.
4. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
5. Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
7. Bestrooi de kipfilet met peper en bak de kip in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
8. Snijd de paprika in blokjes en meng ze door de bloemkool.
9. Maak op smaak met azijn en geef er de kip en de aardappelen bij.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
465 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
30 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
200 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten