| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 218 kcal |
| Vet | 18 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 5 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.27 gr |
Bloemkoolsalade met walnoten

345gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 kleine bloemkool |
| ca. 1 eetlepel azijn |
| 1 eetlepel (noten)olie |
| 1 eetlepel rode pesto |
| 1 handje gepelde walnoten |
| 2 takjes peterselie |
Bereidingswijze
1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de rode pesto.
4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
6. Hak de walnoten grof.
7. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.
Menusuggestie: Lekker met kippendij en aardappelen uit de oven.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bloemkoolsalade met de Franse slag
345gr groenten p.p.

Bloemkoolsalade met kip en aardappelen
250gr groenten p.p.

Bloemkool met uiensaus
445gr groenten p.p.

