Bloemkoolsalade met walnoten

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine bloemkool
ca. 1 eetlepel azijn
1 eetlepel (noten)olie
1 eetlepel rode pesto
1 handje gepelde walnoten
2 takjes peterselie

Bereidingswijze

1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in weinig water net gaar.
3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de rode pesto.
4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
6. Hak de walnoten grof.
7. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool.

Menusuggestie: Lekker met kippendij en aardappelen uit de oven.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
218 kcal
Vet
18 gram
Eiwit
6 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
3 gram
Zout
0.27 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten