Aubergines sweet & sour

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 takjes koriander
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 grote of 2 kleine aubergines
stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
1 teentje knoflook
½ dl bouillon met minder zout
2 eetlepels azijn
1 ui

Bereidingswijze

1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
3. Smelt in een pan de basterdsuiker op klein vuur.
4. Voeg de ui, de knoflook en de geraspte gember toe en warm dit kort mee.
5. Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
6. Giet de azijn en de bouillon bij het uimengsel.
7. Voeg de plakken aubergine toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
8. Maak het gerecht op smaak met peper.
9. Was de koriander en strooi het er over.

Menusuggestie: Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
69 kcal
Vet
0 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
71 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!