Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 69 kcal |
Vet | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 12 gr |
waarvan suikers | 11 gr |
Voedingsvezels | 5 gr |
Eiwitten | 2 gr |
Zout | 0.07 gr |
Aubergines sweet & sour

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
4 takjes koriander |
1 eetlepel bruine basterdsuiker |
1 grote of 2 kleine aubergines |
stukje gemberwortel (ca. 1 cm) |
1 teentje knoflook |
½ dl groentebouillon met minder zout |
2 eetlepels azijn |
1 ui |
Bereidingswijze
1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
3. Smelt in een pan de basterdsuiker op klein vuur.
4. Voeg de ui, de knoflook en de geraspte gember toe en warm dit kort mee.
5. Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
6. Giet de azijn en de bouillon bij het uimengsel.
7. Voeg de plakken aubergine toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
8. Maak het gerecht op smaak met peper.
9. Was de koriander en strooi het er over.
Menusuggestie: Lekker met witte bonen en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aubergine in tomatensaus
450gr groenten p.p.

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten
300gr groenten p.p.

Auberginestoofpotje met vis
545gr groenten p.p.