Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij

Knolselderij

Nu in seizoen
Groenten
Koelkast
Koel & donker
Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij
Knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de blad- en bleekselderij. Knolselderij uit Nederland is het hele jaar door verkrijgbaar. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde smaak. Je kunt knolselderij het beste op een koele, droge plek bewaren.

Bereiden & bewaren

  1. Bereiden
  2. Bewaren

Snijd de knollen vlak voor gebruik in plakken. Schil de plakken en snijd ze in reepjes of blokjes.

Wil je verkleuring bij het koken tegengaan? Dan kun je deze groente direct na het snijden besprenkelen met wat citroen of azijn. Dit is geen must. Tegenwoordig verkleurt de knolselderij bij het koken minder dan vroeger.

Je kunt de knolselderij ook in z'n geheel (of een helft) in de oven grillen. Schil de knolselderij en wrijf deze in met olijfolie en kruiden naar smaak. Verpak de knol in aluminiumfolie. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hier de knolselderij in. Bak de knolselderij nu ongeveer 2 tot 2,5 uur in de oven op 200 graden.

Bereidingstijden

Koken: ca. 15 minuten
Stoven: ca. 20 minuten
Grillen: ca. 2 tot 2,5 uur

Knolselderij schoonmaken

Was de knolselderij grondig onder stromend water. Borstel de grond zo nodig weg.

Informatie

Knolselderij kopen

Zelf knolselderij kweken

Hoeveel weegt knolselderij?

Teelt en seizoen

Tip

Knolselderij smaak  

Recepten met Knolselderij

Meer recepten
Stamppot met knolselderij en wortel

Stamppot met knolselderij en wortel

345gr groenten p.p.

Gegratineerde selderij

Gegratineerde selderij

250gr groenten p.p.

Groentetaartje van zoete aardappel en prei

Groentetaartje van zoete aardappel en prei

63gr groenten p.p.

Meer recepten

Voedingswaarden

Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.

Bekijk alles
SoortPer 100gr
Energie158 kj (38 kcal)
Vet totaal0 gr
waarvan verzadigd0 gr
waarvan onverzadigd0 gr
Koolhydraten5 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezel4.9 gr
Eiwit2 gr
Zout0.2 mg
Retinol act. equivalent2 mcg
Vitamine B10.03 mg
Vitamine B20.03 mg
Nicotinezuur0.8 mg
Vitamine B60.09 mg
Folaat equivalenten37 mcg
Vitamine C6 mg
Vitamine E0.5 mg

Verkrijgbaarheid

Uit Nederland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Uit het buitenland

j

jan

f

feb

m

mrt

a

apr

m

mei

j

jun

j

jul

a

aug

s

sep

o

okt

n

nov

d

dec

Bleekselderij

Bleekselderij

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Knolraap

Knolraap

Groenten
Koelkast
Bleekselderij

Bleekselderij

Nu in seizoen
Groenten
Bladselderij

Bladselderij

Nu in seizoen
Kruiden
Knolraap

Knolraap

Groenten
Koelkast
Meer groenten en fruit